středa 19. února 2020

Masopustní karneval - tentokráte jako "Olympiáda"


V úterý 18.2.2020 se ve školní tělocvičně uskutečnil masopustní karneval, motivovaný olympijskými hrami – jak letními, tak zimními. Bavit se, cvičit a tancovat přišlo přes čtyřicet dětí  - nejmenší cvičenci z oddílu „Rodičů s dětmi“, mladší i starší dívky a chlapci z oddílu gymnastiky. Podívat a pobavit se přišli také maminky, tatínkové, dědové či babičky…
Že po představení všech masek nebyla o zábavu nouze, se dalo rozpoznat z veselých tváří účastníků. Všechny pohybové úkoly a hry souvisely motivačně právě se sportem. O úvod se postaral Vojtěch Sklenka, který předvedl „katu“ z karate. Účastníci „olympiády“ si poté hodili papírovou „náladou“, zatančili si jako fanoušci s třepotalkami, poté sportovce na olympiádu přivezla mašinka za doprovodu stejnojmenné písničky, vyzkoušeli si i nový olympijský sport – lezení, dále biatlon i se střelbou, curling, hokejový slalom a fotbalovou dovednost – kop na branku.  Pro zpestření zacvičily starší dívky krátkou akrobatickou sestavu na koberci. Cvičení na koberci si pak mohli vyzkoušet i všichni ostatní účastníci karnevalu, když na ně čekaly překážky v podobě molitanového válce či molitanového klínu. Na závěr si všichni zahráli balonkový volejbal, a každý si svůj barevný „volejbalák“  (balonek) odnesl domů.
Děkujeme starším dívkám za předvedení akrobatických řad i za pomoc. Díky patří i rodičům, kteří pomáhali s organizací náročné akce, kterou karnevalová „Olympiáda“ jistě je.
Fotky jsou k nahlédnutí zde.

Žádné komentáře:

Archiv příspěvků