neděle 7. července 2019

Sportovní týden 2019

V prvním týdnu prázdnin od 1. do 5.července se uskutečnilo  sportovní soustředění oddílu gymnastiky v Nové Bystřici. Každý den od pondělí do středy se 23 sportovců se 4 vedoucími a 2 praktikantkami scházelo po 8. hodině u školní tělocvičny, kde se  po 16. hodině po pohybem nabitém dni také končilo. Ve čtvrtek se děti domů nevracely a přespaly přímo v tělocvičně na žíněnce ve spacáku a vyzkoušely svoji odvahu při večerní procházce.
Každý den se dopoledne či odpoledne poctivě trénovala gymnastika na akrobacii, airtracku, kladině, hrazdě, kruzích, bradlech, přeskoku a trampolíně. Po dobrém obědě ve školní jídelně či v restauraci následoval odpočinek na žíněnkách v podobě společenských stolních her či kreslení na trička, která děti dostaly díky sponzorskému daru firmy Termoplast. Každý den se vyráželo i na cyklistické výlety do okolí Nové Bystřice: k rybníku Osika, do rakouského příhraničí ke „Kamenné bráně“ a „Graselovu úkrytu“, do Kláštera na prohlídku kostela a katakomb a do ZOO „Na Hrádečku“, kde si děti prohlédly expozici zvířat. Za 4 dny  sportovci najezdili na kolech cca 85 km.
Poslední páteční dopoledne mohli všichni cvičenci mnohé naučené cviky zúročit při tradičním „Jarmarku“, při kterém za splnění pohybového úkolu získávaly děti „zlaťáky“, za něž si v „Obchůdku u Marušky“ mohly nakupovat. Odpoledne pak čekaly na všechny, kteří zvládli jízdu zručnosti na kole zlaté medaile, osvěžující zmrzlina a zakončení soustředění ve školní tělocvičně.
Touto cestou děkujeme firmě TERMOPLAST a ing. Milanu Houžvovi za poskytnutí sponzorského daru na nákup triček; paní Marii Přívětivé za zprostředkování nákupu triček a vedení „obchůdku“; vedoucím a praktikantkám Ivě Přívětivé, Anetě Přívětivé, Ivetě Novákové, Evě Tesařové ml. za pomoc s celkovou organizací soustředění; paní Jarce Kovaříkové z „Apartmánu Sluníčko“ za příjemné zázemí při snídani v její zahradní pergole; všem (pra) rodičům, kteří zajistili výbornou páteční snídani. Dík patří i kuchařkám školní jídelny, které nám zajistily nejen obědy, ale ve čtvrtek  i večeři a restauraci „U Toma“ za páteční oběd při plném provozu.
A protože se vše zvládlo bez vážných úrazů, nemocí a ještě s úsměvem na rtech, patří poděkování všem zúčastněným sportovcům. Některé fotografie naleznete na tomto odkazu, všechny fotky budou k dispozici děvčatům i chlapcům po prázdninách na flashce.

Žádné komentáře:

Archiv příspěvků