sobota 4. srpna 2018

Sportovní soustředění oddílu ASPV


Začátek prázdnin (2. - 6.7.) patřil jako již tradičně v našem gymnastickém oddíle sportovnímu soustředění v Nové Bystřici. Každý den od pondělí do středy se 25 sportovců se 3 vedoucími a 2 praktikantkami scházelo po 8. hodině u školní tělocvičnyn, kde se i v 16,30 hodin po pohybem nabitém dni končilo. Ve čtvrtek se děti domů nevracely a mohly přespat přímo v tělocvičně na žíněnce ve spacáku a vyzkoušet svoji odvahu při večerní procházce.
Každý den se dopoledne či odpoledne poctivě trénovala gymnastika na akrobacii, air tracku, kladině, hrazdě, kruzích, bradlech, přeskoku a trampolíně. Po dobrém obědě ve školní jídelně či v restauraci následoval odpočinek na žíněnkách v podobě společenských stolních her či kreslení na trička, která děti dostaly díky sponzorskému daru firmy Termoplast. Každý den se vyráželo i na cyklistické výlety do okolí Nové Bystřice: k rybníku Osika, do rakouského Reingers, kde se mohly děti v horku vykoupat, do Kláštera k bunkrům, na hrad Landštejn, kde nás mimo jiné pobavila skupina historického šermu Bravus.
Poslední páteční dopoledne mohli všichni cvičenci mnohé naučené cviky zúročit při „Jarmarku“, při kterém za splnění pohybového úkolu získávaly děti „zlaťáky“, za něž si v „Přívětivém obchůdku“ mohly nakupovat. Odpoledne pak čekaly na všechny závodníky duatlonu (běh + jízda na kole) v městském parku zlaté medaile a osvěžující zmrzlina a zakončení soustředění ve školní tělocvičně.
Některé fotky jsou tady, zbytek, jako již několikrát, bude na přenosném médiu k dispozici v září na prvních cvičeních (buď DVD, nebo "flashce"). Hezké léto všem.

Žádné komentáře:

Archiv příspěvků